Υλικά:
8 φύλλα κρούστας
1 φλυτζ. τσαγιού και 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
βούτυρο λιωμένο για να αλείψουμε ενα ενα τα φύλλα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα τιν ζάχαρη το σιμιγδάλι τις βανίλιες και ανακατέυουμε (Προσοχή να μην κολλήσει).Μόλις πήξει το κατεβάζουμε απο τη φωτιά,προσθέτουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει (το καλύβουμε με μια μεμβράνη,ακριβώς επάνω στο μύγμα ωστε να μην πιάσει κρούστα).Βουτυρώνουμε ενα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα κάτω και 4 επάνω.Αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα με βούτυρο.Ρίχνουμε την κρέμα που έχουμε φτιάξει και βάζουμε τα αλλα 4 φύλλα απο επάνω πάλι βουτυρώνοντας ενα ενα.Χαράζουμε τετράγωνα κομμάτια το γλυκό προςέχωντας να μην πάει μεχρι κάτω το μαχαίρι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ενα τεταρτάκι αναλόγος τον φούρνο μέχρι να ροδίσει.Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
8 φύλλα κρούστας
1 φλυτζ. τσαγιού και 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
βούτυρο λιωμένο για να αλείψουμε ενα ενα τα φύλλα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα τιν ζάχαρη το σιμιγδάλι τις βανίλιες και ανακατέυουμε (Προσοχή να μην κολλήσει).Μόλις πήξει το κατεβάζουμε απο τη φωτιά,προσθέτουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει (το καλύβουμε με μια μεμβράνη,ακριβώς επάνω στο μύγμα ωστε να μην πιάσει κρούστα).Βουτυρώνουμε ενα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα κάτω και 4 επάνω.Αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα με βούτυρο.Ρίχνουμε την κρέμα που έχουμε φτιάξει και βάζουμε τα αλλα 4 φύλλα απο επάνω πάλι βουτυρώνοντας ενα ενα.Χαράζουμε τετράγωνα κομμάτια το γλυκό προςέχωντας να μην πάει μεχρι κάτω το μαχαίρι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ενα τεταρτάκι αναλόγος τον φούρνο μέχρι να ροδίσει.Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Μμμμμ... πεντανόστιμη φαίνεται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιά δοκιμή θα σε πείσει ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή