Θα χρειαστούμε:
500 γρ. τορτελίνια ή με τυριά ή με κρέας
220 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά(γκούντα,ένταμ,γραβιέρα) ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει
10 λουκανικάκια Φρανκφούρτης ή 8 φέτες μπέικον(εγώ προτίμησα μπέικον)
Μπεσαμέλ:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο
10 κουταλιές σούπας γεμάτες αλεύρι
3 κρόκους αυγών
1/4 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο και μισό κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ.Τώρα ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.Μέσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην σβολιάσει.Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι, αν μας πήξει γρήγορα προσθέτουμε μισό με ένα ποτήρι νερό, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις προσθέτοντας το βούτυρο για λίγα ακόμα λεπτά.Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα τα σπασμένα αυγά ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε μέσα στα τορτελίνια τα τυριά τα κομμένα λουκάνικα ή το μπέικον σε ψιλοκομμένα κομμάτια ρίχνουμε και την μπεσαμέλ ζεστή και με δύο κουτάλια ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά με απαλές και προσεκτικές κινήσεις ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού.Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε ή αν το θέλουμε ζεστό το σερβίρουμε με κουτάλα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
Πεντανόστιμο και ελαφρύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή