Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Χρήσιμες Συμβουλές!!

  1. Οταν φτιάχνουμε σπιτικό ψωμί,για να πετύχουμε τραγανή κόρα,αλείφουμε τιν επιφάνεια με ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο.
  2. Αν το κρέας που βράζουμε εξακολουθεί να είναι σκληρό,ρίχνουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη.
  3. Αν συνηθίζουμε να στρώνουμε τον φούρνο μας με αλουμινόχαρτο,καλό είναι να βάζουμε την γυαλιστερή πλευρά προς τα πάνω,.γιατί αντανακλά καλύτερα την θερμότητα.
  4. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλάτι στα φαγητά μας με ένα μείγμα από μπαχαρικά,π.χ. πάπρικα,μουστάρδα,κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη,πιπέρι κτλ.
  5. Τα αρωματικά χόρτα και τα μπαχαρικά,τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος για να μην αλλοιωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα τους,εκτός από τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
  6. Τα κεφτεδάκια μας θα γίνουν πιο αφράτα,αν στο μείγμα του κιμά ρίξουμε λίγο ξύδι και αν πριν πλάσουμε τα κεφτεδάκια,αφήσουμε την ζύμη του κιμά να πέσει 2-3 φορές στη λεκάνη από κάποιο ύψος.
  7. Όταν ψήνουμε φαγητό σε φούρνο μικροκυμάτων, αλατίζουμε το φαγητό μας στο τέλος του μαγειρέματος.
  8. Αν θέλουμε να βράσουμε αυγά που έχουν ραγίσματα,τα αλείφουμε με μισό λεμόνι πριν τα βάλουμε στο νερό,για να μην βγει το ασπράδι από το κέλυφος  κατά τον βρασμό.
  9. Για να γίνει η ομελέτα μας πιο αφράτη, όταν την χτυπάμε προσθέτουμε λίγη σόδα από μπουκάλι.
  10. Όταν τηγανίζουμε αυγά.βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά πριν ψηθούν εντελώς και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ολοκληρώσουν το ψήσιμο τους μέσα στο τηγάνι.
  11. Αν το αυγό που θέλουμε να βράσουμε είναι ραγισμένο, το τυλίγουμε σφιχτά και το βράζουμε κανονικά.
  12. Αν βάλουμε μια πατάτα η μια πράσινη πιπεριά η ένα κομμάτι κεφαλοτύρι στην κοιλιά του κοτόπουλου ενώ ψήνετε,θα απορροφηθεί η βαριά μυρωδιά του.
  13. Τα κρεατικά θα ψηθούν πιο καλά και θα γίνουν πιο νόστιμα αν τα βγάλουμε αρκετή ώρα από το ψυγείο και τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  14. Για να μην μαυρίσουν οι κομμένες και καθαρισμένες πατάτες,τις βάζουμε μέσα σε μπόλικο νερό όπου έχουμε προσθέσει αλάτι.
  15. Αν προσθέσουμε λίγο ξύδι στο τηγάνι ενώ τηγανίζουμε ψάρια, θα μειώσουμε αισθητά την μυρωδιά τις ψαρίλας.
  16. Η σπιτική πίτσα θα γίνει πιο τραγανή και πιο νόστιμη, αν στη ζύμη προσθέσουμε λίγη ζάχαρη.
  17. Για να αφαιρέσουμε το λίπος από το ζωμό του κρέατος,βάζουμε τον ζωμό στο ψυγείο.Το λίπος που επιπλέει,παγώνει στην επιφάνεια και μπορούμε να το αφαιρέσουμε πιο εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου