Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

τουρτα μπανανα σοκολατα






Σε ενα τηγανι βαζουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια, μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5 - 10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία. Με ένα πιρούνι σπάμε τις μπανάνες σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε καλά. Είναι έτοιμες όταν είναι πια αρκετά μαλακές για να σπάνε εύκολα και να γίνονται σχεδόν πουρές. Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και τις βανίλιες. Όταν κρυώσει το μείγμα λίγο σπάμε εκεί μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά καλά!!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά μας. Το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα... Απλώνουμε σε ταψί φούρνου που του έχουμε βάλει λαδόκολλα. Αν δεν απλώνεται καλά χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα που την βρέχουμε με νερό για να απλώσουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας. Ψήνουμε για 14 - 18 λεπτά μέχρι να ψηθεί αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα. Για τη γκανάζ βάζω όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ. Προσέχω να είναι όλα σε μικρά κομμάτια και το ζεσταίνω στα μικροκύματα. Τσεκάρω ανά λεπτό και ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα σοκολάτας που την αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να πήξει...
Για τα καραμελωμένα φιστίκια, βάζω τα φιστίκια σε ένα τηγάνι με το νερό και τη ζάχαρη. Περιμένω να λιώσει η ζάχαρη αλλά όχι εντελώς και να καλύψει από παντού τα φιστίκια. Δεν θέλω να γίνει όλη η ζάχαρη καραμέλα. Θέλω τα φυστίκια μου να είναι καλυμμένα με καραμέλα αλλά να έχουν και μια επικάλυψη από τραγανούς κόκκους ζάχαρης. Το καλό ανακάτεμα βοηθά πολύ σε αυτό. Όταν είναι έτοιμα αφαιρώ από τη φωτιά, αδειάζω το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα και αφού τα αφήσω να κρυώσουν τα κόβω σε κομμάτια που τα χρησιμοποιώ για να γαρνίρω την τούρτα μου Για να φτιάξω την τούρτα κάνω 3 παντεσπάνια από το κέικ μου με τον τρόπο που έχουμε με δείξει με το πιάτο. Χωρίζουμε νοητά το παντεσπάνι στη μέση. Παίρνουμε ένα πιάτο αρκετά μεγάλο και το βάζουμε στην μια γωνία του παντεσπανιού αλλά και αρκετά μικρό ώστε να φτάνει μέχρι τη νοητή μέση του παντεσπανιού. Κόβουμε το ένα παντεσπάνι από εκεί. Τοποθετούμε το πιάτο στην απέναντι γωνία του παντεσπανιού και κόβουμε ένα παντεσπάνι από εκεί. Το τρίτο παντεσπάνι θα βγει μισό μισό από το παντεσπάνι που έχει απομείνει κόβοντας από ένα "μισό" πιάτο από τις δυο μεγάλες πλευρές του ταψιού. Ανάμεσα σε κάθε παντεσπάνι βάζω λίγη γκανάζ σοκολάτας και την υπόλοιπη από πάνω. Διακοσμώ και με τα φιστίκια.
Διατηρείται για 3 μέρες εκτός ψυγείου.
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

5 μπανάνες πολύ ώριμες
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλυκού αλάτι
1 κ.γλυκού σόδα
2 βανίλιες
λίγα καρύδια
2 αυγά
150 γρ. καστανή ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο

Για την επικάλυψη

280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
125 γρ. καφές δυνατός
140 γρ. βούτυρο σε κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου

Για τα φιστίκια

100 γρ. φιστίκια αλατισμένα
75 γρ. ζάχαρη
1 κ. σούπας νερό
1 πρέζα αλάτι
μια πρεζα κανελα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου