ΥΛΙΚΆ
- 2 κιλά βύσσινο
- 2 κιλά ζάχαρη
- 3 βανιλιες
- 3 ποτήρια νερό
- Καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κουκούτσια τους.τα βάζουμε σε ένα ταψακι και ρίχνουμε μαζί και την ζάχαρη και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα βάζουμε 3 ώρες στον ήλιο.αφού λιώσει η ζάχαρη στον ήλιο τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε και το νεράκι και τις βανιλιες.όταν βράζει βγάζουμε τον αφρό του.αν θέλουμε να φτιάξουμε και βυσσινάδα βάζουμε περισσότερο νεράκι.το ανακατεύουμε απαλά και μόλις δούμε να χυλώνει το σβήνουμε το αφήνουμε να ξεκούραστη και το βάζουμε να βράσει πάλι την επόμενη ημέρα.κανουμε το τεστ με το πιάτο οπός και στο γλυκό καρπούζι που σας έχω πει.προσοχή να μιν σας κολλήσει.καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου