Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

KOURAMPIEDES






YLIKA
  1. 1 βούτυρο φυτινη 800 γρ
  2. 1 ποτήρι ζάχαρη
  3. 2 κρόκους αυγών
  4. 1 ποτήρι κρασιού πορτοκαλάδα 
  5. 1/2 ποτήρι κρασιού ούζο
  6. 3 κουταλιές κοφτές μπεικιν παουντερ
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
  8. 2 βανίλιες
  9. 2 κιλλά αλεύρι αλατινη
  10. 200 γρ αμύγδαλα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι καβουρδιζουμε τα αμύγδαλα τα αφήνουμε στην άκρη να κρυοσουν και τα χτυπάμε στο μουλτι όχι να λειοσουν. Προσοχή να μην καούνε.Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο το οποίο εινε σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη πολλή καλα.Αφου χτυπηθούν καλα ρίχνουμε και τους κρόκους τον αυγών  και τις βανίλιες και χτυπάμε παλη.Σε μια αλη λεκανι  βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού,το ούζο,το μπεικιν και την σόδα.Προσοχή τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πάνω από το μείγμα τις ζάχαρης γιατί φουσκώνει.Ρίχνουμε σιγά το αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει απο τα χέρια μας καθώς το ζυμώνουμε.Παίρνουμε λίγο ζυμάρι το απλώνουμε με τον πλάστη έχοντας 1 1/2 δάχτυλο παχος.τα κόβουμε με κουπ και τα ψηνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρώμα.Αναλόγως τον φούρνο του καθενός.


ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου