ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
¾ φλυτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιού
Βάζουμε τα υλικά να βράσουν.
2 ποτήρια ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιού
Βάζουμε τα υλικά να βράσουν.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Το φύλλο το κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή pyrex και ψήνουμε στους 170ο λιγότερο από 1 ώρα. Μόλις βγάλουμε το γλύκισμα από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι που είναι ζεσto.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Το φύλλο το κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή pyrex και ψήνουμε στους 170ο λιγότερο από 1 ώρα. Μόλις βγάλουμε το γλύκισμα από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι που είναι ζεσto.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου