ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κιμά,1/2 χοιρινός 1/2 μοσχαρίσιος
- 1 ματσάκι άνηθο,μαϊντανό
- 2 φλυτζάνια ρύζι
- 1/2 φλυτζ. λάδι
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 φλυτζ.νερο
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 2 καρότα τριμενα
- 5-6 κρεμμύδια φρέσκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ψιλοκόβουμε άνηθο,μαϊντανό,κρεμμύδια,τα τριμενα καρότα και ολλα τα υπόλοιπα υλικά. Στον πάτο τις κατσαρόλας βάζουμε φύλλα από λάχανο,ξερό κρεμυδι δε ροδέλες και 2 καρότα κομενα σε λεπτές φέτες τυλίγουμε τους λαχανοντολμαδες με την γέμιση τους βάζουμε στην κατσαρόλα και αφού τελειώσουμε ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό από επάνω λάδι αλάτι πιπέρι νερό και βάζουμε από επάνω ένα πιάτο ώστε όταν βράζουν να μην διαλυθούν.τους ψήνουμε για 45 λεπτά.αφού γίνουν παίρνομε λίγο ζουμάκι από το φαγητό και φτιάχνουμε μια σάλτσα στην οποία βάζουμε ψιλοκομμένο άνηθο λεμόνι,αναλόγως πόσο ξινό το θέλουμε και λίγο αλεύρι η κορν φλάουρ μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου