Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΤΥΡΟΨΩΜΑ

  1. 2 1/2 φλυτζανες αλευρι {το μισο να εινε σκληρο και το αλλο για ολλες τις χρισεις }
  2. 1 κουτ.σουπας μαγια
  3. 1 κουτ.γλυκου αλατι
  4. 1 κουτ.γλυκου ζαχαρη
  5. 1/4 γλυτζανι τσαγιου χλιαρο γαλα
  6. 1/4 φλυτζανι τσαγιου νερο
  7. 4 κουτ.σουπας λαδι     
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ξεκινάμε φτιάχνοντας το προζυμι.σε μια λεκανι βάζουμε την μαγιά,έχουμε ζεστανει το γαλα ,οχι να καψει.Ριχνουμε το χλιαρό νερο,μια κουταλιά ζαχαρη.μια κουταλιά αλατι.και απο το μείγμα απο το αλευρι περνουμε 2-3 χούφτες αλεύρι,μεχρι το μείγμα να εινε λιγο πυχτο.το ανακατεύουμε καλα με το χερι μας μεχρι να διαλυθεί καλα η μαγια.Σε μια μεγαλη λεκάνη βάζουμε το υπολοιπο αλεύρι κάνουμε μια λακουβιτσα στο κεντρο και ριχνουμε το λαδακι.ριχνουμε και το μείγμα τις μαγιάς μεσα στο αλευρι και ανακατεύουμε να γινει μια απαλη ζυμι.εχουμε προθερμανει τον φουρνο στους 50 βαθμους και βαζουμε την λεκανι μεσα αφου την εχουμε σκεπασει με μεμβρανι και απο επανο μια βρεγμενη πετσετα.αφεινουμε να διπλασιαστει σε ογκο.πλαθουμε μικρα μπαλακια μεγεθος μανταρινιου.πλατενουμε στα χερια μας την ζυμη και βαζουμε μεσα στο κεντρο οτι γέμιση θελουμε.Ενονουμε το ζυμαρακι παλι κλείνοντας μεσα την γεμιση.βαζουμε απο κατο την ένωση ώστε να μιν ανοιξει.Ψεινουμε στους 200 βαθμους μεχρι να παρουν ενα ροδινο χρώμα

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου